Lichaam & Geest

Over Ayuverda

De huid is een spiegel van innerlijke gezondheid en welzijn, plezier, en een goede balans of aan de andere kant disbalans, problemen of ziekte.

Geneeswijze

Ayurveda is een Indiase geneeswijze, die duizenden jaren geleden is ontstaan. Ayur betekent leven en Veda betekent kennis. Ayurveda betekent dus kennis van leven van zowel mensen, dieren en planten. Ayurveda is een holistische en preventieve geneeswijze en heeft ten doel zowel ziekte te voorkomen als te genezen. Holistisch omdat Ayurveda probeert om lichaam, geest, ziel en zintuigen in evenwicht te brengen en te houden.

Aandacht

Ayurveda geeft veel aandacht aan de zintuiglijke organen in de hoofd en gezicht. Via de zintuigen kan men werken aan rust en evenwicht in de geest.Het hoofd wordt dan ook gezien als het belangrijkste deel van het lichaam. In het hoofdgebied bevinden zich 8 van de 10 lichaamsopeningen. Dit zijn de neusgaten, de ogen, de oren, de mond en een belangrijk punt ter hoogte van de kruin. Volgens Ayurveda functioneren de zintuigen als brug tussen lichaam en geest.

Edelstenen

Vata, Pitta, Kapha

In de traditie van Ayurveda is de heilzame werking van edelstenen vertrouwd.

Volgens Ayurveda bestaat alles in de natuur, zelfs stenen en kristallen uit verschillende combinaties van de vijf elementen.

Natuurlijke Elementen

Aarde, Water, Vuur, Lucht en Ether.

Ayurveda beschrijft edelstenen als bijzondere vorm van gekristalliseerde intelligentie van de natuur. Elke steen straalt een magnetisch veld en energetische trilling uit, welke wordt geabsorbeerd door de Chakra’s.